Tuesday, 29 November 2011

Hati & Lidah

Assalamualaikum..

Sekali lagi aku diuji olehNya.
tapi, kali ni, sungguh aku x mampu tanggung.
sangat berat.

Aku x sangka orang yang paling dekat dengan aku
terpedaya dengan mainan lidah.
salah aku..
mudah meluahkan semua.
tapi langsung xdak niat.

manusia memang mudah menghukum
tanpa sebarang tafsiran.
sudah laah manusia
aku malas pikir.







Saturday, 19 November 2011

TumBlog

Assalamualaikum



we used to be so closed BEFORE
but NOW, we act like stranger..

to keep ME distances from MISTAKE 



Thursday, 17 November 2011

Sedih

Assalamualaikum.

A boy 5 years old went to pharmacy
holding a penny
and asking the pharmacist..

"can i buy a miracle?"

...the pharmacist is confused and said,
"there's no such medicine called miracle.
Why do you need it ?"

Boy: "coz the doctor tell me only miracle can save my mom"...

*copy from quotediary.me*




Tuesday, 15 November 2011

Tahniah

Assalamualaikum..

Si dia dah dapat pengganti.
wah!! x aci..
aku pun kena pantas cari jugak..
HAHAHA.

macam desperate sgt ja..
huh..
not now !!
sbb memang xda calon pun ...
hahaaaa..*gatai*

Maybe, aku nak jadi mcm dlu laahh..
mcm 20 taun sblom ni.
hepy jaaa.



Btw, i've learn a lot about life, love, and regrets.
*cceehh..ayat tumblr...*
but, i still wanna thanx a lot to him.
he give me to a new phase of life.
and, aku dah rasa apa yang org len rasa.


so, even it just a short journey,
it's okay..
short but compact..
*apa benda aku melalut ni??*



Akhir kata, semoga dia KEKAL dgn si pengganti baru...
*x sbaq nk cari pengganti jgk nak show off kt dia..*
HAHAHAHAH..





p/s: walau apa pun keadaan, kawan tetap jadi pilihan. thanx KAWAN !!

Visiting Perak

Assalamualaikum...


Akhirnya..setelah berbulan asyik berangan ja..
mimpi jadi jadi nyata jugak !!
angan2 yang dah berbulan aku plan
menjadi jugak.
and it so sweeettt..
i love my scolmate..
the are amazing !!

x sia-sia aku drive jauh2 dari sg petani..
memang aku dah lama nak jalan2 kt perak !!
rindu gila kat tempat lama tu.
sebab setiap kali cuti aku mesti melepak dgn kwn2 aku kt sana.
then, bila dah pindah sp, oh man !! sangat lah bosan !!
sbb tu aku ssh payah jugak pujuk mak aku..
alhamdulillah, mak aku bagi jugak walaupun mcm2 dia pesan..

so, masa cuti raya aji tu aku pegilah sana.
tapi sayang, mostly geng2 aku x cuti lama.
so, xleh la jgak nk jmpa.
xpelah, jmpa yang mana ada jelah.

sampai2 ja kat Parit Buntaq, aku dah blurr ngn jalan dia..
haaiisshh, cepat betol berubah...
but, bagan serai still the same !!
cuma ada 1 mall la baru buka , APOLLO.
*pelik mall nama cam roket ja*

Dah sampai, pegi la pick up datin2 sekalian.
then teros gerak taiping..

kami picnic kat air terjun taman suria..
best !! sebab time tu x ramai orang..
and, air sangat laahh jernih..
memang tahan iman jelah x mandi.
sebab x plan pun nak lepak situ.
but, since cuaca baek. pegi jelah.













seluar masing2 dah basah lah.
siap jatuh lagi, abes baju kena lumut.



then, x sah la klu x lepak taman tasek kan klu p taiping..

















Lastly, singgah makan kat DOLI..
DOLI ni femes kat taiping dgn koew teow grg..
mmg sdp !!






muka penat..
sehari suntuk bejalan..


sangat-sangat bersyukur sebab hari tu x ujan langsung.
sebab sebelum ni.asal pgi taiping ja, msti hujan.!!
ALHAMDULILLAH.


Monday, 7 November 2011

Jatuh Cinta Lagi :-)

Assalamualaikum..

Pagi tadi, bangun awal, 
buka you tube.
marathon cita CINTA ELYSA.
org laen dah berzaman layan.
dah msuk episod 8 pon.
aku baru nak layan.

Sekali tengok, memang melarat.
mula2 episod 1, pastu 2, smpi lah 8..
memang best !!
Lagi2 bila tgk Johan As'ari tu blakon..
perrgghh..
watak samseng tapi sweet..
cair tros aku tengok dia.
kan best dapat bf ala-ala samseng cam dia tuh.
aiiggooo..
mana laa nak cari boyafrend camtuh..

klu lah, bley cari boyfren sesenang 'search kt google' tuh
kan dah dapat ni...










p/s: nak pegi bgan serai ke x?? klu pegi t'jumpa dia camn??..haaddoii

Sunday, 6 November 2011

first time ever !!

Assalamualaikum..

Tahun ni first time kami sekeluarga raya kat sungai petani.
dan first time raya x balik kampung.
mau bising adek beradek. sepupu papat kat kg tu kol nak suh balik jugak.
but, kami still x balik..
sebab, akak cuti kejap...
so, xnak rushing and nak spend time yang berkualiti among us !!
yeahh..mmg best !!
sebelom ni klu rya kat kg mmg best.
tp, kat kg sangat la ramai adek beradek.
so, a bit chaotic.
buzy..

tapi, kali ni lagi excited sbb raya kt rumah baru..


ayah & adeq..
my only heroes..


 test kamera..

 
kakak aku tunggu orang sabah..
aku ???
huuurrmmm..

perasan x baju y mak aku pakai ni ??
aku penah pakai baju ni msa rya puasa aritu..
act, ni baju mak aku..
aku y menumpang pakai..
sma size la katakan.. 


 muka kami sama kannn ??
klu balik kg, smua dah taw aku nak sapa..
bangga2..
xyah ssh nk pkenal dri dah.

anak mak dgn mak..

poyo la depa ni..

ni lagi poyo..

aku rendah dari adeq aku laahh..
haaiisshh..



"the house does not rest upon the ground, but upon a WOMAN"-ROBERT FROST

kami sayang mak !!

gurls..alert wif this boy !
he's PLAYBOY !


Menggila ngn akak aku..
addeehh, xpasal kena bebel ngn mak aku buat muka camnihh..


okay ni baru muka control cun..
future nurse & future police inspector..
insyaALLAH..


"you don't choose your family. They are gift for you from GOD."-DESMOND TUTU

"the love of a family is life's greater blessing"-FRANCIS BACON

"a family in harmony will prosper in everything"-RICHARD BACH

"Family's faces are magic mirrors. Looking at people who belong to us,
we see the past, present and future."-GAIL LUMET BUCKLEY

and we will never forget this boy..
the most precious gift ever came in our life..
2hb Nov aritu, dah genap 3 tahun..
but,
dis chubby dubby boy still playing in our mind..
We miss you Mirul...



p/s: cinta dari keluarga lagi nikmat dari cinta ttteeettt..stupid love !!